Såhär uppvaktar du en student bäst

Studenten är en milstolpe i mångas liv. Efter flera år i skolan är det dags att ta steget till ett jobb, plugga vidare eller kanske ta den där långa resan som hägrat under studenttiden. Alternativen är många. Att uppvakta en student i din närhet är en fin gest, och givetvis finns det inte något krav på att du måste ge en gåva, men många väljer dock att göra det. Känner du att det kan vara svårt att hitta bra sätt att uppvakta studenten i din närhet och behöver lite tips till kommande studentmottagningar? Här hittar du fyra olika tips att fira studenten på – allt ifrån blommor till hushållsprodukter och presenter som du själv skapar.

Blommor är alltid uppskattat vid uppvaktning

Blommor är förmodligen ett av de vanligaste och mest traditionella sätten att uppvakta någon på, och det gäller även för uppvaktning av studenter. När du köper blommor kan du själv välja hur mycket pengar du vill lägga på presenten, hur blommorna ska se ut och anpassa färgval och sort efter personen som ska ta emot presenten. En annan bra sak med att ge bort blommor är att du inte nödvändigtvis behöver köpa dem i butik och själv ge dem till mottagaren. Om du befinner dig på en annan plats under studenten kan du enkelt beställa en bukett online och skicka den med ett bud. Det här är en service som bland annat eurflorist.se erbjuder. Du kan till och med skicka blommor som levereras samma dag om du inte har varit ute i god tid. Vi kan ge dig 10% rabatt med en rabattkod som du hämtar HÄR: www.rabatterat.se/butik/euroflorist-rabattkod. Hos Euroflorist kan du köpa enstaka blommor, maffiga buketter och blommor som kan kombineras med godis eller ett gosedjur, något som är vanligt vid studenten. De har dessutom en egen kategori för student och examen, vilket kan göra det enklare för dig att hitta rätt i den stora djungeln av blommor och buketter. Ett tips är att satsa på ljusare färger och blommor som hör årstiden till. Vitt, blått och gult går alltid hem!

Gör en present själv – omtyckt och ekonomiskt

Alla har inte råd att lägga stora summor på studentpresenter, i synnerhet inte om flera i din närhet tar studenten samma år. Som tur är finns det många tips på presenter och mindre gåvor som du helt eller delvis kan göra själv. Att baka något eller göra eget godis är en enkel och ofta uppskattad gåva. Satsa på en snygg ask eller slå in det i cellofan så blir det dessutom lite extra festligt. Om du är kreativ av dig kan du välja att skriva en dikt eller annan text, eller varför inte en sång som du uppträder för studenten? Det blir garanterat ett roligt och uppskattat inslag på studentmottagningen. Gör ett vackert smycke som minne av dagen. Är du duktig på att sy så skapa något som du vet skulle uppskattas. Studenten kanske ska tågluffa då är en läcker väska en bra present. Det kanske är plugg på annan ort som står inför dörren och ett par kuddar att piffa upp studentrummet kommer nog som en välkommen gåva.

Presenter som förbereder studenten på vuxenlivet

En populär presentkategori att hitta presenter för att ge bort till studenter är praktiska saker till hemmet. När personen har tagit studenten är det ofta inte långt kvar tills denne ska flytta hemifrån, och då behövs en hel del saker. Uppskattade presenter är till exempel vinglas, tallrikar och bestick, handdukar, kaffebryggare eller varför inte en stavmixer? Ge bort ett presentkort så kan studenten välja vad som behövs. Om du känner att du vill göra presenten lite mer personlig finns det många sätt att göra det på. Varför inte beställa en handduk med personens initialer broderade? Att köpa något till hemmet är ofta uppskattat och det finns ett enormt urval att botanisera i, du behöver heller inte oroa dig för att presenten ska kännas fånig eller opassande. Om du vill dra ned på priserna är ett tips att leta presenter till hemmet i second hand-butiker eller på Tradera. Där kan du göra riktiga fynd!

Klassiska studentpresenter som alltid går hem

Har du svårt att bestämma dig för vad du ska köpa till din student och tycket att dina idéer antingen är för dyra eller inte passar personen i fråga? Då kan du alltid ta det säkra före det osäkra och köpa klassiska studentpresenter som finns i de flesta butiker runt studenttider. Det här är ofta presenter eller mindre gåvor som du enkelt kan hänga runt studentens hals efter att de kommit ut på trappan, och som i stort sett alltid uppskattas. Några vanliga saker inom denna kategori är till exempel en liten nallebjörn, en enkel blomma eller en liten flaska bubbel. Här är det tanken som räknas! Om du vill lägga en humoristisk sida till det kan du till exempel köpa ett paket nudlar och knyta ett band runt dem – nudlar är ju den klassiska maten för en student. En engångskamera inför studentens festkväll kan också vara roligt att ge bort – förevigar ett minne för livet.

Bara din kreativitet sätter stopp när du ska köpa present

En dyr kaffebryggare, en klassisk bukett eller ett enkelt kort. Studentpresenter finns i flera olika kategorier och prisklasser, och dyrast behöver långt ifrån alltid vara bäst. Studenten är en milstolpe i mångas liv, och de flesta sätter själva firandet av dagen högre än presenter och gåvor. Trots det kan det kännas kul att ta med sig något för att visa sin uppskattning. Här har du fått flera olika tips – blommor och buketter, personliga gåvor som du själv skapar, produkter och detaljer till hemmet samt klassiska studentpresenter som du kan hitta på de flesta ställen under studentperioden. Vilken sorts present du väljer avgör du själv, många gånger beror valet av present på hur pass nära du är personen som tar studenten eller om du vet vad denne själv tycker om. Nu är det bara att välja och vraka bland dessa idéer!

Glöm inte att köpa ditt gåvokort från Götapapper!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *