Att marknadsföra sig rätt

Det finns idag otroligt många olika forum och plattformar för att göra sig själv eller sitt företag mer synligt. Idag väljer många självklart att marknadsföra sig via annonser, bloggar och hemsidor på internet eftersom detta är ett av de absolut bästa forumen för att nå ut till så många som möjligt. Vad många gör fel är dock att helt försumma de andra olika kanalerna för marknadsföring. Flygblad och broschyrer känns för många förlegat och omodernt men faktum är att detta inte är något som man helt ska sluta använda sig av.

Att ställa ut sitt företag på en mässa som lockar rätt klientel för din produkt är fortfarande ett av de bästa sätten att nå ut till rätt målgrupp. Att dessutom få möjlighet att möta sina potentiella kunder på ett mer personligt plan och därmed få en bättre bild av deras behov samtidigt som de får veta mer om ert företags produkt.

Med en snygg monter, schyssta roll ups, informativa broschyrer en informationsfilm om företaget som rullar i bakgrunden etcetera kan ni verkligen locka till er nya kunder. Det bästa sättet för att nå ut till så många och relevanta personer och målgrupper som möjligt är att använda sig av flera olika plattformar, både moderna och gamla hederliga.

Samarbete på nätet
Internet har på många sätt gjort det lättare att samarbeta, det går t.ex. att lägga upp en projektplan online och sedan arbeta med ett gemensamt projekt oavsett var i världen gruppmedlemmarna befinner sig. Det här gör att forskare vid universitet i olika delar av världen tillsammans kan arbeta med ett forskningsprojekt.

Internet började som ett nätverk som band samman amerikanska universitet. Det fanns på den tiden inte samma möjligheter till att skapa verktyg med avancerade funktioner som det finns idag, men bara att kunna kommunicera i realtid mellan västkust och östkust underlättade samarbetet mellan forskare betydligt.

Internets föregångare ARPANET utvecklades av det amerikanska försvaret, som även var den myndighet som utvecklade den moderna projektledningen vid slutet av 50-talet. Genom ARPANET kunde amerikanska militärer, precis som de universitetsanställda senare, driva projekt tillsammans oberoende av plats och tidszon.

Idag finns många verktyg som även låter vanliga dödliga samarbeta över hela världen. Det händer att frivilliga ansluter sina datorer till forskningsprojekt för att låta ledigt minne användas till att utföra delar av avancerade beräkningar.

Detta är bara ett av många kreativa sätt att låta individer samverka med hjälp av internet för att skapa och driva projekt. Många hjärnor skapar storverk tillsammans, om man kan upphäva de begränsningar som avstånden innebär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *