Marknadsför dig själv online

Det finns många anledningar till varför ett företag skulle vilja synas på nätet och varför man just hittar massvis av företags marknadsföringskampanjer just online – men glöm inte bort att nätet också är en fantastiskt bra plats att marknadsföra även dig själv på!

”Skaffa en arena där du kan visa upp vad du kan. En blogg, Facebooksida, Instagram spelar ingen roll, men använd social media. Fler hittar dig via Google än om du lägger det på hemsidan. Avsluta alla inlägg med minst ett av dina #hashtags”

Tidigare har vi tipsat om hur viktigt det är för företag att synas online och på sociala medier, men något som är minst lika viktigt ät att inte glömma bort dig själv. Även personer kan nämligen gynnas av att marknadsföra sig på nätet. Det hela handlar nämligen om att skapa en bild av dig själv och sälja in dig själv – oavsett om det handlar om att du vill sälja in din nya företagsverksamhet du nyss startat eller om du vill synas på nätet för att landa drömjobbet. I samma artikel som citatet ovan kommer ifrån skriver experten till exempel att man kan använda samma marknadsföringsknep för att landa ett jobb som att hitta nya kunder till sin verksamhet.

Konkreta tips:
Det finns en hel del bra knep på hur man kan marknadsföra sig själv på nätet. Till exempel kan man som vi tidigare tipsade om ta hjälp utifrån av en expert, men då ska man även vara beredd att helhjärtat göra en satsning på sin marknadsföring och vara beredd att spendera en slant. Vill man istället göra något själv finns två konkreta knep att ta till: skapa dialoger med din omgivning för att engagera din omgivning och använd #hashtags som du sedan även använder på den plattformen där du verkar – till exempel på din hemsida. Det hela handlar nämligen om att skapa igenkänning hos omvärlden, du vill att folka ska känna igen dig och ditt varumärke, och när de gör detta är du etablerad på marknaden och kan få det du använde marknadsföringen till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *